Thank you.
Son Yazılarımız
-
MEDUSA SANDIĞIMIZ KADAR KÖTÜ MÜ?
Daha Fazla Oku: MEDUSA SANDIĞIMIZ KADAR KÖTÜ MÜ?Medusa Kimdir? Mitolojiye Giriş Mitolojik efsanelerin arasından sanırım en çok duyulanlardan birisi “Medusa” ve onun hikayesi olabilir. Çoğu yerde isminin geçtiğini veya kafasından yılanların resmini…
-
KADİM BİR ANA’NIN YANKISI: KİBELE
Daha Fazla Oku: KADİM BİR ANA’NIN YANKISI: KİBELEKadının Dönüştürücü Gücü ve Ana Tanrıça Kültü Kadın ne zaman yaratan, dönüştüren ve koruyucu bir kimliğe büründü? Bu soruların cevaplarını insanlığın kolektif hafızasında, binlerce yıl…
-
NİKOLA TESLA 3: GÜNÜMÜZDE YAŞASAYDI
Daha Fazla Oku: NİKOLA TESLA 3: GÜNÜMÜZDE YAŞASAYDIİlk iki makalemizde Nikola Tesla’nın hayatını, icatlarını ve vizyoner fikirlerini derinlemesine inceledik. “Nikola Tesla: Elektriğin Yolunda“ ile çocukluğundan dehasına, “Nikola Tesla 2: Elektriğin Ötesindeki İcatlar“…
-
YENİ BİTKİ TÜRÜ KEŞFİ: MİLLEYHA TİRŞİĞİ (ARUM MİLLEYHANUM)
Daha Fazla Oku: YENİ BİTKİ TÜRÜ KEŞFİ: MİLLEYHA TİRŞİĞİ (ARUM MİLLEYHANUM)Hatay/Samandağ’da çalışamalar yürüten Hasan Yıldırım ve Samim Kayıkçı, literatürlerde bulunmayan yeni bir bitki türü keşfettiler. Kuşların göç güzergahında önemli bir nokta olan Milleyha Sulak Alanı’nda…
-
EDEBİYATIN AÇ KALAN DEHALARI
Daha Fazla Oku: EDEBİYATIN AÇ KALAN DEHALARIBir kişi yemek yemeyi düşünürken mi unutur, yoksa unuttuğu için mi bu kadar derin düşünür? Bazı zihinler vardır ki bedenin sustuğu yerde düşünce konuşmaya başlar.…
-
2 yanıt
MİTOLOJİYE NEDEN BU KADAR İLGİ DUYUYORUZ?
Daha Fazla Oku: MİTOLOJİYE NEDEN BU KADAR İLGİ DUYUYORUZ?Eminim ki herkesin yolu en azından bir kere de olsa mitoloji ile kesişmiştir. Hiç okumasalar bile herhangi bir mitin veya tanrısal figürün ismini duymuşlar, bir…
-
NAMIK KEMAL’İN VATAN SEVGİSİ
Daha Fazla Oku: NAMIK KEMAL’İN VATAN SEVGİSİBir insana Vatan Şairi ya da Hürriyet Şairi denmesi için çok büyük işler başarması gerekmektedir diye düşünüyorum. Namık Kemal’in çok hareketli yaşamında “Hürriyet” ve “Vatan”…
En Çok Okunan Yazılar
- İNSANLIK VE HABERLEŞME 📰 (1.451)
- GÖKTÜRKÇE (TÜRK ALFABESİ) NASIL ÖĞRENİLİR? (1.092)
- SARIKIZ EFSANESİ (1.053)
- SATRANÇ’TA ÇIĞIR AÇMAK:TİMUR SATRANCI (804)
- TÜRKİYE’DEKİ ENDEMİK (YERLİ) BİTKİLER (804)
- İLETİŞİM SOSYOLOJİSİ (790)
- LOPÇU (784)
- METE HAN DÖNEMİ HABERLEŞME YÖNTEMLERi VE ISLIKLI OKLAR (711)
- NENE KAYA (699)
- MİLLİ ŞAİR MEHMET EMİN YURDAKUL’UN ÖLÜM YIL DÖNÜMÜ (653)
Teşekkür ederiz.
Your writing has a way of resonating with me on a deep level. It’s clear that you put a lot…
Harika bir yazı, emeğinize sağlık 🌸
Pars yılında doğmuşum 🙂
2 yanıt